Podwieczorek i potańcówka na Szelągu

Data: 10 czerwca, niedziela godz. 15:30 – 21:30
miejsce: Park Szelągowski

Poznaj kuchenne opowieści sprzed wieku. Dowiedz się co w dawnej kuchni było źródłem niepodległości osobistej i jak walczono z kuchennym niewolnictwem.
Wypróbuj receptury sprzed wieku. Przygotuj z nami wyjątkowy podwieczorek. Poznaj zapachy i smaki kulinarnych specjałów sprzed wieku.
A na koniec zapraszamy na potańcówkę, przygrywać będzie nam zespół Balsam.

15:30 Ciekawostki kulinarne z przełomu XIX i XX wieku – opowiedzą Anna Ruszczak i Urszula Żywicka
16:00 Szeląg na Szezlongu. Warsztaty kulinarne inspirowane recepturami sprzed wieku. Prowadzenie Anna Ruszczak, Urszula Żywicka, Rafał Staszewski.
16:00 -18:00 Warsztaty i gry terenowe dla dzieci.
18:00 Degustacja
18:30-20:30 Potańcówka z wodzirejem i nauką tańców korowodowych.
Zagra zespół: Balsam
Ewa de Mezer – akordeon, wokal
Michał Zajączkowski-de Mezer – gitara akustyczna
Jakub Szczygieł – flet poprzeczny, flażolet

Fotografia promująca wydarzenie autorstwa Ilony Czajkowskiej.

#Poznanwspiera
Projekt: Mobilny Dom Kultury na Szelągu
Realizacja: Stowarzyszenie Mobilny Dom Kultury Wilczak
Projekt jest dofinansowany przez Miasto Poznań.